Lugu terve nädala väldanud "perverssusest"

Kuna kevadised Tudengipäevad on seekord läbi, saan avalikustada minu ja Hendrik Rolandi poolt festivali raames kavandatud pealtnäha süütu mängu "TAHAN VÄLJA!" tagamaid. 

Tegemist oli nädal aega väldanud mänguga, kus inimesed pandi neljakaupa kinni ruumi, kust nad pidid 30 minuti jooksul vihjete abil välja saama. Meeskond, kes oli konkurentidest kiirem, võitis! Kõlab toredalt ja lihtsalt?

Antud pakkumine kõlas ahvatlevalt paljudele ja levis kaunis kiiresti - 24 meeskonna ehk suisa 96 inimese registreerimiseks läks sündmuse välja kuulutamisest vähem kui kaks tundi! Küll aga ei reklaamitud välja ühte "pisikest" osa mängust, mis oleks nii mõnegi meeskonna usutavasti ära hirmutanud. Nimelt otsustasime meeskonnad enne mängu justkui ära röövida ja viia nad pärast suunataju kaotavat keerutamist salakeldrisse ehk paika, millest kellelgi polnud vähimatki aimu.

Kui ka meile tundus plaan enne mängude katsetamist ja läbi proovimist enam-vähem mõistlik, siis kõige esimeste katsejäneste, neljast neiust koosneva tiimiga mõistsime, et meist kui mängu läbiviijatest võib jääda mulje kui vägagi perverssetest isikutest.

Olgugi, et pildil on meeskond, kus poisid-pliksid segamini, illustreerib see ideaalselt mängu "veidrust".
Esiteks tõmbasime enne mängu ametlikku algust neidudele kotid pähe ja sidusime kinni nende käed, ilma et neil oleks mingitki aimu, kes röövija rollis. Seejärel kaotasime neil suunataju, "tirisime" nad käevangus pimesi maa-alusesse paika, millest nad ise polnud teadlikud, ja peaaegu et karjudes loopisime süüdistusi sigadustest, mida nad kuuldavasti möödunud päeval olid teinud. Seejärel sulgesime väljapääsu ning - kuna soovisime uudishimulikult teada, kuidas nad lahendavad meie poolt loodud vihjeid - jälgisime neid terve aja väikesest uksele tehtud pilust.

Kirjeldatud kõhedusele paneb justkui kirsi tordile tõsiasi, et tervet kinnises keldris toimunud tegevust filmiti kahe peidetud kaameraga, et pärast saaks toimunut ikka analüüsida ... :)

Kotid peas, pilk maas ja teletupsu taamal filmimas!
Vaatamata vägagi loomuvastasele tõlgendamisvõimalusele oli tagasiside igati positiivne: lisaks esimestele katsejänestele tundusid inimesed nautivat röövimise ja ruumist põgenemisega kaasnevat salapärasust. Kuna nõudlus mängule oli meeletu, ei ole üldse välistatud, et taoline võimalus tuleb Tartusse püsivalt grammike ekstreemsemalgi kujul :)

0 kommentaari: