Lugu sellest, kuidas "Suhkruissi" armastuslaulude konkursil südameid vallutas

Circa 2 nädala eest sõitsin bussiga Tallinnast kodu suunas Tartusse, kui tuttav ütles, et selsamal õhtul on mingisugusele isetehtud armastuslaulude konkursile kandideerimise tähtaeg. Hotspot saadud, vaatasin korra konkursi kodulehte ja nägin, et tegemist on mulle seni tundmatu Paide Südamelaul 2014-ga. Ühtegi südamelaulu ma loonud ei olnud, aga huvitaval kombel oli neil ka kategooria "Ajab südame täis" ehk kõik see, mis õõvastust tekitab. Meenus, et olin just äsja teinud vägagi iseäraliku lookese nimega "Suhkruissi" ja nii saigi alguse minu väga-väga spontaanne otsus osaleda kuskil laulukonkursil, millest mul vähimatki aimu polnud. Paar päeva hiljem tuligi positiivne vastus, et pooleteise nädala pärast ootame sind esinema.

Ja nüüd, äsja möödunud nädala lõpus toimuski Eesti südames seesama armastuslaulude konkurss. Enne mind olid 8-9-aastane tüdruk armsa isadepäeva looga ja 13-aastane neiu laheda piimalauluga. Kujutage nüüd ette, et pärast neid tuleb üks pool-karjuv "Suhkruissi", mis räägib noorest riieteta neiust, kes endale raha nimel meest otsib. Kohe kuidagi ei sobinud nende väikeste armastuslaule laulvate poiste ja tüdrukute vahele! Publik oli samamoodi noorevõitu, nii et väga sobiv lugu sobivasse armastuslaulude õhkkonda :)

Sain oma loo eest sain huvitaval kombel teema tõstatamise eest eripreemia, millega kaasnes ka kohustuslik diplom ja vinge väike karikas. Kindlasti tuleks ära mainida, et karika said ühel või teisel põhjusel 50% osalejatest. Tunne on igatahes uhke!

Siin on seesama suhkrupaps:

Suhkruissi

Lähen mööda, mööda teed;
meeldib kõik, kuid lähen veel.
Kõnnin, jooksen, vaatan taha -
justkui keegi jälitaks.

Seisatan, mul vastu vaatab
väike naine riie napp.
Küsin: "Kus su kodu on?
Kus su ema-isa on?"

"Emme köögis, issi tööl,
kuid suhkruissit pole veel"
"Emme köögis, issi tööl,
kuid suhkruissit pole veel"

Pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa

Käed on taskus, taskud tühjad.
Pole suhkruissi materjal.
Neiu läinud, uue taga,
jälitab, ja ütleb taas:

"Emme köögis, issi tööl,
kuid suhkruissit pole veel"
"Emme köögis, issi tööl,
kuid suhkruissit pole veel"

Loodan, et üsna pea tuleb siia ka korraldajate poolt tehtud salvestus :)

0 kommentaari: